MTB Strömbergshyttan

Adress: Strömbergshyttan, 360 51 Visa karta

Adress: Strömbergshyttan, 360 51

Strömbergshyttan ligger utmed väg 25 mellan Hovmantorp och Lessebo, eller mellan Växjö och Kalmar om du vill ha ett lite större perspektiv.

 

Sväng av vägen, leta dig upp till gamla slalombacken och sen är det bara att cykla på för allt vad du orkar. Området bjuder på en relativt kuperad terräng, med en närhet till vatten och vackra vyer.

Observera att leder och nedfarter i området är under utveckling, och att de i takt med att de är skyltade och klara kommer att presenteras här. I området finns också ett stort utbud av sköna grusvägar för en lite mer lättsam cykling eller graveläventyr.

Lederna i Strömbergshyttan anläggs och underhålls av Lessebo kommun tillsammans med Racing Bike Sweden.

XCO, Röd 2,9 km
Låt inte den korta distansen lura dig till att tro detta är en lättsam söndagstur. Här har den erfarne banbyggaren dragit sin led upp och ner för i stort sett varje kulle och knöl. Vissa partier av leden handlar om tekniska klättringar, medan andra är fartfyllda utförslöpor, precis som en modern XCO-bana ska vara med andra ord. På flera av de tuffare partierna kan du välja mellan snabba och svåra A-linjer, eller en lite längre och tryggare B-linje. En led du kan cykla om och om igen för att växa och utvecklas.

Visa mer

Om denna aktivitet

Gatuadress 1
Strömbergshyttan

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 12,4 km
Välkommen till ett trevligt boende i Glasriket med ett attraktivt pris! Boka din smålandsupplevelse redan idag!
Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 12,9 km
Kosta Boda Art Hotel är hotellet som exploderar i färg, form och njutning. Ett unikt designhotell, inrett av Kosta Bodas formgivare och en hyllning till svensk glaskonst.
Hotell och pensionat

Grimsnäs Herrgård

Avstånd: 14,7 km
Grimsnäs Herrgård ligger inbäddad i vacker ekskog mitt i Småland, Glasriket och Vilhelm Mobergs utvandrarbygd. Här bor du behagligt och ombonat i lantlig, naturskön och avstressande miljö
Build: 2021-06-10 18:22:20, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6370.cbischannel-5.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails