MTB Målerås

Adress: Målerås Visa karta

Adress: Målerås

Precis söder om infarten till Målerås hittar du leder som bjuder på en härligt svettig upplevelse.

 

Kommer du hit i bil parkerar du bäst inne i Målerås och cyklar den lilla biten till ledstarten, det finns en makerad cykelstig som leder dig rätt. Här har du tre korta men intensiva leder att njuta av. Karaktären på dem är bäst att beskriva som teknisk XC, med andra ord ganska stökig och konditionskrävande cykling.
Tips! 300 meter väster om infarten till Målerås hittar du ner till badplatsen vid Långegöl, så ta med badkläder för ett besök där när du har cyklat klart. Vid badplatsen finns under badsäsongen också ombytesrum och en toalett.

Observera att markägaren undanber sig parkering direkt vid ledstarten, parkera därför i Målerås samhälle, enligt Google-kartan nedan. Det finns en skyltad cykelstig från samhället till ledstarten. Lederna i området underhålls av Målerås IF. Mer information om Glasbyn Målerås hittar du på deras hemsida, t.ex. tips på var du bor och äter under ditt besök.

Gråstensböjen, Röd 3 km
Här går det uppför och utför i korta växlingar, blandat med mer och mindre tekniska passager. Leden beskrivs bäst som en relativt stökig och skönt utmanande XCO-led.

Lilla Röda, Röd 1,6 km
Denna led delar sträckning med första delen av den svarta leden vid namn Skärvet och tar sedan en egen lite lättare väg, för att på slutet använda en grusväg åter till ledstarten. Också här används skogens kullar och höjdskillnader effektivt för att skapa en underhållande och utmanande sträckning av XCO-karaktär.

Skärvet, Svart 2,6 km
Leden inleder med att dela sträckning med Lilla Röda, för att sedan välja en egen, mer utmanande rutt åter till ledstarten. Här har ledbyggaren tagit i från tårna för att skapa en led som både utmanar konditionen och tekniken.

Visa mer

Om denna aktivitet

Gatuadress 1
Målerås

Närliggande boenden

Bed & Breakfast

Målerås Bed & Breakfast, SVIF

Avstånd: 48 meter
Målerås Vandrarhem erbjuder även Bed & Breakfast med boende i dubbelrum där de bekväma sängarna är bäddade både frukost och städning ingår i priset.
Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 48 meter
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.
Hotell och pensionat

Vidinge Gård - Pensionat

Avstånd: 10 km
Vidinge Gård ligger mitt i glasriket i natursköna småland, 2 km utanför Älghult. Här bor man på landet, omgiven av skog och grusvägar, hagar med betande djur och nära till skog, fiske och fina naturreservat
Build: 2021-06-10 18:22:20, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6370.cbischannel-5.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails