Hyttsill i Pukeberg

Adress: Pukebergarnas väg 24 , 38234 Nybrå Nybrå Visa karta

93 %

13 av 14 rekommenderar

Adress: Pukebergarnas väg 24 , 38234 Nybrå Nybrå

Välkommen till Pukebergs Glasbruk i Nybro där vi i en genuin bruksmiljö erbjuder hyttsill. Vi börjar kvällen med en välkomstdrink i ett glas som gästerna får behålla och under kvällen prova att gravera på. Maten består av småländsk traditionell mat.

Maten består av stekta isterband, fläsk, saltsill tillagad med lök och grädde, bakad potatis med aromsmör, smör och bröd, till detta ingår en lättdryck (lättöl/vatten/läsk) vi har fullständiga rättigheter med bar så det går även bra att köpa starköl, snaps o s v.

Till maten är det trubadurunderhållning med mycket traditionella småländska och svenska sånger, trubaduren spelar och sjunger även till ostkakan så under kvällen beroende på gästerna, nationalitet, ålder, önskemål kan musikstilen förändras. Efter maten är det paus med glasblåsning då vår mästare visar hur man arbetar med den glödande flytande massan, varefter alla som vill får prova på att blåsa glas. Under pausen har man även möjlighet att gravera på glaset som man fick välkomstdrinken i. Shopen har också öppet med 10% rabatt. Kvällen avslutas med småländsk ostkaka med sylt och grädde, kaffe eller te och trubadurunderhållning till detta.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 29,5 km
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.
Bed & Breakfast

Ödevata Gårdshotell

Avstånd: 19,5 km
Ödevata Gårdshotell ligger i otroligt vackert och naturskönt vid sjön Ödevaten. Här hittar du bra boende och goda förutsättningar till naturaktiviteter såsom fiske, vandring, bad mm
Bed & Breakfast

Målerås Bed & Breakfast, SVIF

Avstånd: 29,5 km
Målerås Vandrarhem erbjuder även Bed & Breakfast med boende i dubbelrum där de bekväma sängarna är bäddade både frukost och städning ingår i priset.
Build: 2019-12-11 13:33:30, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6370.cbischannel-5 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails