Hyttsill i Pukeberg

Adress: Pukebergarnas väg, 382 34 Nybro Datum: Fredag 23 aug 2019 - lördag 14 sep 2019 Visa karta

Adress: Pukebergarnas väg, 382 34 Nybro

Välkommen till Pukebergs Glasbruk i Nybro där vi i en genuin bruksmiljö erbjuder hyttsill. Vi börjar kvällen med en välkomstdrink i ett glas som gästerna får behålla och under kvällen prova att gravera på. Maten består av småländsk traditionell mat.

Maten består av stekta isterband, fläsk, saltsill tillagad med lök och grädde, bakad potatis med aromsmör, smör och bröd, till detta ingår en lättdryck (lättöl/vatten/läsk) vi har fullständiga rättigheter med bar så det går även bra att köpa starköl, snaps o s v.

Till maten är det trubadurunderhållning med mycket traditionella småländska och svenska sånger, trubaduren spelar och sjunger även till ostkakan så under kvällen beroende på gästerna, nationalitet, ålder, önskemål kan musikstilen förändras. Efter maten är det paus med glasblåsning då vår mästare visar hur man arbetar med den glödande flytande massan, varefter alla som vill får prova på att blåsa glas. Under pausen har man även möjlighet att gravera på glaset som man fick välkomstdrinken i. Shopen har också öppet med 10% rabatt. Kvällen avslutas med småländsk ostkaka med sylt och grädde, kaffe eller te och trubadurunderhållning till detta.

Pukebergarnas väg 24
38234 Nybrå
0481-16900

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Totalt pris
Välj datum:

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    0046 481 16900
  • Gatuadress 1
    Pukebergarnas väg
  • Postadress
    382 34 Nybro
  • E-post

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Villa Nostalgia, rum och vandrarhem

Avstånd: 1,7 km
Välkomna till Villa Nostalgia, rum och vandrarhem! Centralt beläget i Nybro med bara 200 meter till Nybro Torg, buss- och tågstation.
Bed & Breakfast

Ödevata Gårdshotell

Avstånd: 19,7 km
Ödevata Gårdshotell ligger i otroligt vackert och naturskönt vid sjön Ödevaten. Här hittar du bra boende och goda förutsättningar till naturaktiviteter såsom fiske, vandring, bad mm
Bed & Breakfast

Målerås Bed & Breakfast, SVIF

Avstånd: 29,6 km
Målerås Vandrarhem erbjuder även Bed & Breakfast med boende i dubbelrum där de bekväma sängarna är bäddade både frukost och städning ingår i priset.