Bergdala glastekniska museum

Adress: Bergdala glasbruk, 365 92 Hovmantorp Visa karta

Adress: Bergdala glasbruk, 365 92 Hovmantorp

Museet för maskiner som inte längre finns: här visas gamla maskiner som användes i många glasbruk under 18- och 1900-talen.

I museet finns maskiner för glasdekoration (en pantograf), ett par manuella glaspressar, här finns en halvautomatisk flaskblåsningsmaskin. Museet visar maskinerna, guiderna förklarar processerna, guiderna visar exempel på vad som gjorts med dessa gamla maskiner. Museet är under uppbyggnad: Maskinerna håller fortfarande på att renoveras. Kom och se arbetet med detta, fråga om maskinerna och glasen...

Museet finns intill Bergdala glasbruk, i den byggnad som kallas "Gamla sliperiet"

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Kosta Bed

Avstånd: 10,7 km
Välkommen till Kosta Beds trevliga ferielägenheter i Kosta. I varje lägenhet finns det två rum och kök ( 53 kvm) TV med satellitkanaler och trevligt uteplats. Lägenheterna är centralt belägna, i väldigt lugn och naturlig miljö med närhet till Kosta glasbruk (400m), Kostabadet (100m), och affären.
Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 10,5 km
Kosta Boda Art Hotel – inte likt något annat du tidigare sett. Färgstarka glaspjäser gnistrar på den belysta hotellfasaden, hotellbarens vågformade glasväggar ger färgskiftningar som varierar med dagsljuset, och du befinner dig mitt i en magisk föreställning som får liv framför dina ögon. Vart du än går i hotellet möts du av dekorationer, installationer och överraskningar gjorda av glas i alla färger och former. Du kan bo i ett rum formgivet och färgsatt av en känd glaskonstnär. Här skapar vi era upplevelser i miljöer som aldrig lämnar era sinnen.
Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 10,9 km
Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden.