Smalspåret

Visa karta

Upplev den småländska naturen från smalspåret.

Känn nostalgin och varva ner medan tåget för er fram i den småländska naturen. Åk från Åseda och njut av den slingrande järnvägen som tar er via de mörkaste skogarna i Småland. Vad ni kommer få upptäcka längs med spåret vet man aldrig. Om ni har tur kan ni få en glimt från skogens konung.

Show more

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer (Bokning)
  0046 495 108 08
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  Alla lördagar mellan den 1 juli- 12 augusti rullar tåget mellan Åseda och Virserum. Från Åseda avgår tåget 12.00 och kl 16.00 och är framme i Virserum 13.10 och 17.10. Från Virserum avgår tåget kl. 10.00 och 14.00 och kommer fram 11.10 och 15.10 till Åseda.
 • Prisinformation
  Tur och retur Åseda-Virserum vuxen 200 kr , barn-ungdom 100 kr
 • Speciella behov
  Barnvänligt

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 31,2 km
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.
Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 35,5 km
Kosta Boda Art Hotel – inte likt något annat du tidigare sett. Färgstarka glaspjäser gnistrar på den belysta hotellfasaden, hotellbarens vågformade glasväggar ger färgskiftningar som varierar med dagsljuset, och du befinner dig mitt i en magisk föreställning som får liv framför dina ögon. Vart du än går i hotellet möts du av dekorationer, installationer och överraskningar gjorda av glas i alla färger och former. Du kan bo i ett rum formgivet och färgsatt av en känd glaskonstnär. Här skapar vi era upplevelser i miljöer som aldrig lämnar era sinnen.
Bed & Breakfast

Målerås Bed & Breakfast, SVIF

Avstånd: 31,2 km
Målerås Vandrarhem erbjuder även Bed & Breakfast med boende i dubbelrum där de bekväma sängarna är bäddade både frukost och städning ingår i priset.