Orrefors Park

Adress: Bruksområdet 1, 380 40 Orrefors Visa karta

Adress: Bruksområdet 1, 380 40 Orrefors

Nu brinner ugnen åter i Orrefors! Den nya glashyttan i Orrefors är också Glasrikets första utomhushytta.

1898 startades glasbruket i Orrefors. Över hela världen blev den lilla orten synonym med högklassiskt kristallglas. För fem årsedan lades glasbruket ner, men sedan ifjol brinner åter en glasugn i Orrefors.

Nya hyttan i Orrefors är också glasrikets första utomhushytta med väggar av gröna växter i en vacker, historisk glasbruksmiljö.

I Orrefors finns även Konstgalleri & Shop, Smecafét, Trädgårdsvillan, Hammarsmedjan och Orrefors museum. I parken kan du beskåda alla planteringar och passa på att prova på glasblåsning för att sedan avsluta med picknick i en härlig miljö!

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Villa Nostalgia, rum och vandrarhem

Avstånd: 14,7 km
Välkomna till Villa Nostalgia, rum och vandrarhem! Centralt beläget i Nybro med bara 200 meter till Nybro Torg, buss- och tågstation.
Bed & Breakfast

Målerås Bed & Breakfast, SVIF

Avstånd: 13,5 km
Målerås Vandrarhem erbjuder även Bed & Breakfast med boende i dubbelrum där de bekväma sängarna är bäddade både frukost och städning ingår i priset.
Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 13,5 km
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.