Orrefors Park

Adress: Bruksområdet 1, 38040 Orrefors Visa karta

Adress: Bruksområdet 1, 38040 Orrefors

Nu brinner ugnen åter i Orrefors! Den 1 juli invigdes den nya glashyttan i Orrefors park.

Visionen är att skapa en vacker och attraktiv destination där besökaren på ett hållbart och underhållande sätt kan bli en del av Orrefors magiska historia och nutid genom en unik kombination av glas, mat, ljus, musik och natur.

Nya hyttan i Orrefors är också glasrikets första utomhushytta med väggar av gröna växter i en vacker, historisk glasbruksmiljö.

Gör ett besök i muséet, titta in i shopen, beskåda alla planteringar och passa på att prova på glasblåsning för att sedan avsluta med picknick i en härlig miljö!

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 21,1 km
Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden.
Vandrarhem och grupplogi

Villa Nostalgia, rum och vandrarhem

Avstånd: 14,7 km
Välkomna till Villa Nostalgia, rum och vandrarhem! Centralt beläget i Nybro med bara 200 m till Nybro Torg, buss- och tågstation.
Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 13,5 km
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.