Orrefors Park

Adress: Bruksområdet 1, 38040 Orrefors Visa karta

Adress: Bruksområdet 1, 38040 Orrefors

Nu brinner ugnen åter i Orrefors! Den 1 juli invigdes den nya glashyttan i Orrefors park.

Visionen är att skapa en vacker och attraktiv destination där besökaren på ett hållbart och underhållande sätt kan bli en del av Orrefors magiska historia och nutid genom en unik kombination av glas, mat, ljus, musik och natur.

Nya hyttan i Orrefors är också glasrikets första utomhushytta med väggar av gröna växter i en vacker, historisk glasbruksmiljö.

Gör ett besök i muséet, titta in i shopen, beskåda alla planteringar och passa på att prova på glasblåsning för att sedan avsluta med picknick i en härlig miljö!

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Orrefors, STF Vandrarhem

Avstånd: 1,1 km
Stugor Orrefors stugby består av 15 hemtrevliga stugor. Dessa ligger i ett skogsområde, alldeles utanför samhället, och bara några meter från kvarndammen. Mitt i naturen men ändå med tillgång till alla faciliteter som behövs för en avkopplande, bekväm fritid.
Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 13,5 km
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.
Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 21,1 km
Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden.