Lessebo Handpappersbruk

Adress: Storgatan 79, 360 50 Lessebo Visa karta

Adress: Storgatan 79, 360 50 Lessebo

Stanna till på Lessebo handpappersbruk och handla exklusivt handgjort papper enligt gamla hantverkstraditioner.

På handpappersbruket i Lessebo - ett av Sveriges sista handpappersbruk - har man tillverkat handgjort papper sedan 1693. Det handgjorda papperet används i exklusiva dokument som vigselbevis, dopattester, certifikat och diplom.

För det skrivna ordet tillverkas brevpapper, korrespondenskort, visitkort och kuvert av handgjort papper.

Specialbeställningar görs också till bröllop, födelsedagar och Lessebo papper säljs både till hotell, akvarell målare och fotografer.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 12,4 km
Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden.
Vandrarhem och grupplogi

Kosta Bed

Avstånd: 13,4 km
Välkommen till Kosta Beds trevliga ferielägenheter i Kosta. I varje lägenhet finns det två rum och kök ( 53 kvm) TV med satellitkanaler och trevligt uteplats. Lägenheterna är centralt belägna, i väldigt lugn och naturlig miljö med närhet till Kosta glasbruk (400m), Kostabadet (100m), och affären.
Hotell och pensionat

Grimsnäs Herrgård

Avstånd: 9,6 km
Grimsnäs Herrgård ligger inbäddad i vacker ekskog mitt i Småland, Glasriket och Vilhelm Mobergs utvandrarbygd. Här bor du behagligt och ombonat i lantlig, naturskön och avstressande miljö