Hönsalottas Luffarmuseum

Kategori: Museer

Besök Sveriges största Luffarmuseum . I Boda visas mängder med bilder och texter om landets luffare som besökte alla de Glasbruk och Tegelbruk som fanns i landet under Sveriges fattigaste period. Av Tidningen Land utsedda till ett av Sveriges 10 roligaste museum med över 500 tavlor och tusentals trådtjack och allt i original.

Ciceronen berättar på ett väldigt omtyckt sätt både de sanna och mindre sanna historierna om alla dessa fantastiska luffare. Återupplev den tidsepoken i ord, ljud och bild. Guidning, berättande, mängder med text, bilder trådtjack ( luffararbete ) film och flera hundra tavlor av luffarna. Vi visar originalinspelade luffarfilmer. Här visas även vart alla svenska glasbruk finns och har funnits genom århundraden med en mängder unika glasföremål.

Här finns även en restaurang med berömd luffarbuffé och live-musik vid gruppbokningar.

Om denna aktivitet

Webbsida
Öppettider
  • Öppet vardagar 11-17 sommartid. Övriga året ring och boka tid.

Närliggande boenden

Avstånd: 11,4 km
Ödevata FiskeCamp ligger i otroligt vackert och naturskönt vid sjön Ödevaten. Här hittar du bra boende och goda förutsättningar till naturaktiviteter såsom fiske, vandring, bad mm
Bed & Breakfast

FruGans Bed & Breakfast

Avstånd: 6 km
Mittemot pampiga Örsjö Kyrka bor ni i fint inredda, nyrenoverade rum i vårt hus. Här finns ett dubbelrum och ett familjerum – totalt sex bäddar plus möjlighet till gratis spjälsäng.
Bed & Breakfast

The Dutch Dream Catcher

Avstånd: 8,2 km
Bed & Breakfast & mini-natuurcamping i skogen nära den idylliska byn Broakulla. Gästvänlighet, hemtrevlighet och service sätter vi högst. Om ni tycker om den fina naturen och lugn och ro, då har ni hittat rätt.

Karta

Kundservice

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Varför boka med oss?

  • Officiell onlinebokning
  • Brett utbud av boenden
  • Lokalkännedom
  • Säker E-handel