Cykelleder med utgångspunkt: Målerås

Visa karta

Vi har plockat ut det allra bästa och du kan vara säker på att få en unik blandning av kultur, konst, natur och god mat. Du cyklar på bra vägar, känner dofterna av skog och sjö och njuter av stillheten och den småländska vildmarken. Får du se något som ser intressant ut, är det bara att stanna till, gå på upptäcktsfärd och sedan trampa vidare.

Kartor samt färdbeskrivning till samtliga leder finns att köpa på Målerås vandrarhem samt på Nybro Turistinformation för 50 kr/st. Mer information om de olika lederna finns på http://maleras.nu/turism/cykling/ .

''Glasbruksturen"
Målerås – Orrefors –Målerås.
Ca. 47km alt. 34km
Turen går till Orrefors för att sedan leda tillbaka till Målerås igen.

”Kungsleden"
Målerås – Sävsjöström – Målerås.
Ca. 45km alt. 40km alt. 35 km
Turen startar i Målerås och går runt sjön Alstern och vidare till Alsterån med strömmande vatten och stora möjligheter till fiske.

"Kostabanan"
Målerås – Kosta – Målerås.
Ca. 33 km
Turen startar i Målerås och går runt Kosta skjutfält.

”Alsterån" och ”Ädlaste Småland”
Målerås – Alsterbro - Målerås
Ca. 34km + ca. 45 km = ca. 79 km

Dag 1 ”Alsterån”
Målerås – Alsterbro, ca. 34 km
Turen startar i Målerås och går via Alstermo och Fröseke till Alsterbro.

Dag 2 ”Ädlaste Småland”
Alsterbro – Målerås, ca. 45 km
Turen startar i Alsterbro och går via Stensjön och Alstermo till Målerås.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 13 km
Kosta Boda Art Hotel – inte likt något annat du tidigare sett. Färgstarka glaspjäser gnistrar på den belysta hotellfasaden, hotellbarens vågformade glasväggar ger färgskiftningar som varierar med dagsljuset, och du befinner dig mitt i en magisk föreställning som får liv framför dina ögon. Vart du än går i hotellet möts du av dekorationer, installationer och överraskningar gjorda av glas i alla färger och former. Du kan bo i ett rum formgivet och färgsatt av en känd glaskonstnär. Här skapar vi era upplevelser i miljöer som aldrig lämnar era sinnen.
Bed & Breakfast

Målerås Bed & Breakfast, SVIF

Avstånd: 134 meter
Målerås Vandrarhem erbjuder även Bed & Breakfast med boende i dubbelrum där de bekväma sängarna är bäddade både frukost och städning ingår i priset.
Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 134 meter
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.