Transjö Hytta

Adress: Transjö, 36052 Kosta Visa karta

Adress: Transjö, 36052 Kosta

Transjö hytta ligger idylliskt precis intill Lyckebyån. Atmosfären i Transjö är härlig och omgivningarna sköna. Här finns inget café men ta gärna med picknick och njut av den småländska landsbygden när den är som bäst.

Hyttan är helt egenhändigt byggd utav de två mästarna Jan-Erik Ritzman och Sven-Åke Carlsson som sedan 25 år tillbaka huserar i Transjö. Här skapar de fantastiskt konstglas med stort konstnärligt innehåll. De kan låta fantasin flöda helt fritt, då de två mästarna bemästrar de flesta glastekniker på ett proffisionellt sätt.

Ritzman och Carlsson tar både emot glaselever på hemmaplan samtidigt som de även har rest runt i världen och undervisat på glasskolor i t.ex. Japan, USA och Swaziland.

I en del av en gammal lada har de byggt upp en glasshop med en liten utställningshall. Här kan du både handla andrahandssortering och förstklassiga unikat.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Kosta Bed

Avstånd: 5,9 km
Välkommen till Kosta Beds trevliga ferielägenheter i Kosta. I varje lägenhet finns det två rum och kök ( 53 kvm) TV med satellitkanaler och trevligt uteplats. Lägenheterna är centralt belägna, i väldigt lugn och naturlig miljö med närhet till Kosta glasbruk (400m), Kostabadet (100m), och affären.
Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 6,3 km
Kosta Boda Art Hotel är hotellet som exploderar i färg, form och njutning. Ett unikt designhotell, inrett av Kosta Bodas formgivare och en hyllning till svensk glaskonst.
Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 4,5 km
Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden.