Hyttsill på Kosta Glasbruk

Adress: Stora vägen 96, 360 52 Kosta Visa karta

Adress: Stora vägen 96, 360 52 Kosta

Hyttsill i Kosta - en helkväll i hyttan med god mat, uppvisning av de skickligaste glasblåsarmästarna,som även hjälper er att prova på, samt medryckande musikunderhållning i en helt unik och het atmosfär. Välkomna.

Hyttsill med luffartraditioner. I dag är hyttsill en festmåltid tillagad på traditionellt vis. Salt sill,enkel mat som tillagats med stor finess i det kylrör där glaset tidigare under dagen stått och svalnat.
Potatisen har bakats som förr med skalen på.

Så när glasblåsarna har gått hem, dukas långborden upp med sill, knaperstekt fläsk, isterband, lingonsylt och skummande dryck. Till dessert blir det äkta småländsk ostkaka med jordgubbssylt och vispgrädde. Lukten av bränt trä och hett järn ligger kvar i luften och blandas med stekdofterna.
Den glödande glasmassan i ugnen lyser upp hyttan med sitt mjuka sken-och naturligtvis får du prova på att själv blåsa glas.

Under en hyttsillskväll i Glasriket njuter du som gäst idag av gemenskapen, värmen och den goda maten. Precis som luffarna och folket i bygden alltid gjort.

Obs! Vid för få bokningar ställs hyttsillen in, då återbetalas självklart hela beloppet!

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Kosta Bed

Avstånd: 674 meter
Välkommen till Kosta Beds trevliga ferielägenheter i Kosta. I varje lägenhet finns det två rum och kök ( 53 kvm) TV med satellitkanaler och trevligt uteplats. Lägenheterna är centralt belägna, i väldigt lugn och naturlig miljö med närhet till Kosta glasbruk (400m), Kostabadet (100m), och affären.
Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 2 km
Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden.
Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 265 meter
Kosta Boda Art Hotel är hotellet som exploderar i färg, form och njutning. Ett unikt designhotell, inrett av Kosta Bodas formgivare och en hyllning till svensk glaskonst.