Målerås glasbruk

Adress: Industrigatan 20, 38042 Målerås Visa karta

Adress: Industrigatan 20, 38042 Målerås

Ett besök på Målerås glasbruk har mycket att erbjuda. I shopen hittar du massor av fina kristallföremål till fabrikspriser. Alldeles intill shopen ligger den omtalade utställningen med fantastiskt konstglas signerat brukets formgivare. På bruket finns även en restaurang och café med utsikt över glasproduktionen.

Målerås glasbruk är Sveriges största privatägda glasbruk. Brukets huvudsakliga formgivare, Mats Jonasson är född och uppvuxen på orten och är även den största ägaren. Det har funnits glasbruk i Målerås sedan 1890 då man tillverkade fönsterglas. Idag produceras huvudsakligen konst- och prydnadsglas som främst är slipat, målat och graverat. Djurrelieferna från Målerås är kända över hela världen.

I utställningshallen hittar man både gamla graverade mästerverk och de allra senaste kreationerna. På bruket finns även en butik där man handlar glas till fabrikspriser.

På bruket finns en lunchrestaurang och café där man har utsikt direkt över arbetet i hyttan. Hyttan har öppet året runt och här både blåser och gjuter man glas. Sommartid arrangeras visningar. Man har även möjlighet att se på när glaset slipas och graveras. I Målerås serveras också den traditionella hyttsillen.

För besökare erbjuds också möjligheten att själv prova på glasblåsning.

Show more

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  0046 481 314 00
 • Gatuadress 1
  Industrigatan 20
 • Postadress
  38042 Målerås
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  http://www.glasriket.se/sv/oppettider

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Kosta Bed

Avstånd: 13 km
Välkommen till Kosta Beds trevliga ferielägenheter i Kosta. I varje lägenhet finns det två rum och kök ( 53 kvm) TV med satellitkanaler och trevligt uteplats. Lägenheterna är centralt belägna, i väldigt lugn och naturlig miljö med närhet till Kosta glasbruk (400m), Kostabadet (100m), och affären.
Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 12,9 km
Kosta Boda Art Hotel – inte likt något annat du tidigare sett. Färgstarka glaspjäser gnistrar på den belysta hotellfasaden, hotellbarens vågformade glasväggar ger färgskiftningar som varierar med dagsljuset, och du befinner dig mitt i en magisk föreställning som får liv framför dina ögon. Vart du än går i hotellet möts du av dekorationer, installationer och överraskningar gjorda av glas i alla färger och former. Du kan bo i ett rum formgivet och färgsatt av en känd glaskonstnär. Här skapar vi era upplevelser i miljöer som aldrig lämnar era sinnen.
Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 405 meter
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.