Per Ekströmmuseet

Adress: Orrefors glasbruk, 380 40 Orrefors Visa karta

Adress: Orrefors glasbruk, 380 40 Orrefors

Per Ekströmmuseet öppnades första gången i Mörbylånga 1989 och finns numera vid Orrefors Glasbruk. Museet drivs sedan starten av familjen Andersson. I museet finns möjligheten att upptäcka bredden inom Nordisk Modernism från Impressionism till Contemporary.

Under 1800-talets senare hälft reste många nordiska konstnärer till bland annat Paris för att söka den nya konstens källa. Tillbaka till Norden återvände de med en konstnärlig mognad som av kritiker ofta hyllats. I Per Ekström Museet finner du banbrytande verk av flertalet av dessa konstnärer.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Orrefors, STF Vandrarhem

Avstånd: 1,9 km
Stugor Orrefors stugby består av 15 hemtrevliga stugor. Dessa ligger i ett skogsområde, alldeles utanför samhället, och bara några meter från kvarndammen. Mitt i naturen men ändå med tillgång till alla faciliteter som behövs för en avkopplande, bekväm fritid.
Stugor och stugbyar

Granås Gård

Avstånd: 15,1 km
Granås Gård ligger naturskönt på landet och är omgärdad av stora ekar med flera hundra år på nacken. Gården har tre hus för uthyrning som ligger avskilt och barnvänligt med naturen in på husknuten.
Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 14,8 km
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.