Hyttsill i Bergdalahyttan

Adress: Bergdala Glasbruk, 365 92 Hovmantorp Visa karta

Adress: Bergdala Glasbruk, 365 92 Hovmantorp

En upplevelse för både gom och själ på ett av Sveriges äldsta glasbruk. Bergdalahyttan välkomnar grupper till en unik kväll i hyttan året runt!

I en vacker och historisk bruksmiljö med anor från 1800 talet och i Glasrikets mest genuina hytta får ni inte enbart en festkväll i Småländsk anda utan även en kulturupplevelse i en historisk unik och gemytlig hyttmiljö.

Bergdalahyttan dukar upp Hyttsill på det gamla traditionella viset med sill i papper, isterband och fläsk ihop med bakad potatis. Ni sitter i hyttan där glasblåsningen är en del av underhållningen. Till efterrätt serveras ostkaka, sylt och grädde och självklart kaffe och te.

Varmt välkomna att höra av er om ni är intresserade av en kväll i värmen från ugnarna i glada vänners lag.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 10,9 km
Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden.
Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 10,6 km
Kosta Boda Art Hotel – inte likt något annat du tidigare sett. Färgstarka glaspjäser gnistrar på den belysta hotellfasaden, hotellbarens vågformade glasväggar ger färgskiftningar som varierar med dagsljuset, och du befinner dig mitt i en magisk föreställning som får liv framför dina ögon. Vart du än går i hotellet möts du av dekorationer, installationer och överraskningar gjorda av glas i alla färger och former. Du kan bo i ett rum formgivet och färgsatt av en känd glaskonstnär. Här skapar vi era upplevelser i miljöer som aldrig lämnar era sinnen.
Vandrarhem och grupplogi

Kosta Bed

Avstånd: 10,8 km
Välkommen till Kosta Beds trevliga ferielägenheter i Kosta. I varje lägenhet finns det två rum och kök ( 53 kvm) TV med satellitkanaler och trevligt uteplats. Lägenheterna är centralt belägna, i väldigt lugn och naturlig miljö med närhet till Kosta glasbruk (400m), Kostabadet (100m), och affären.