Kosta Boda Art Gallery

Adress: Stora vägen 96, 360 52 Kosta Visa karta

Adress: Stora vägen 96, 360 52 Kosta

På Kosta Boda Art Gallery, snett mittemot hyttan, kan du se konstglas av världsklass. Objekten är formgivna av Kosta Bodas konstnärer och skapade av Kostas skickliga hantverkare.

Kosta Boda har en lång tradition av att producera konstglas i världsklass och ryktet om Kosta Boda som det kreativa, konstnärliga och utmanande har spridit sig långt utanför Sveriges gränser.
Våra formgivare är kända för sitt artisteri, sitt konstnärskap och sin förmåga att överraska och fortsätta utveckla unika tekniker inom glasformgivning. Njut av fantastiska konstverk i galleriet som ligger till höger på hyttgården i Kosta.
I år ligger tyngdpunkten på Kjell Engmans utställning Travellers och Bertil Valliens In Transit men du hittar även konstglas av Ulrica Hydman-Vallien, Anna Ehrner, Göran Wärff m fl.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  0046 478 345 29
 • Gatuadress 1
  Stora vägen 96
 • Postadress
  360 52 Kosta
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  Sommaröppet - alla dagar 10:00 - 16:00 (fram till 4 augusti). 5 augusti - stängt. Från och med 6 augusti: Måndag - fredag 10:00-17:00, Helger & Nationella helgdagar 10:00-16:00

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 2 km
Välkommen till ett trevligt boende i Glasriket med ett attraktivt pris! Boka din smålandsupplevelse redan idag!
Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 228 meter
Kosta Boda Art Hotel är hotellet som exploderar i färg, form och njutning. Ett unikt designhotell, inrett av Kosta Bodas formgivare och en hyllning till svensk glaskonst.
Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 12,7 km
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.