Kosta Boda Art Gallery

Adress: Stora vägen 96, 360 52 Kosta Visa karta

Adress: Stora vägen 96, 360 52 Kosta

På Kosta Boda Art Gallery, snett mittemot hyttan, kan du se konstglas av världsklass. Objekten är formgivna av Kosta Bodas konstnärer och skapade av Kostas skickliga hantverkare.

Kosta Boda har en lång tradition av att producera konstglas i världsklass och ryktet om Kosta Boda som det kreativa, konstnärliga och utmanande har spridit sig långt utanför Sveriges gränser.
Våra formgivare är kända för sitt artisteri, sitt konstnärskap och sin förmåga att överraska och fortsätta utveckla unika tekniker inom glasformgivning. Njut av fantastiska konstverk i galleriet som ligger till höger på hyttgården i Kosta.
I år ligger tyngdpunkten på Kjell Engmans utställning Travellers och Bertil Valliens In Transit men du hittar även konstglas av Ulrica Hydman-Vallien, Anna Ehrner, Göran Wärff m fl.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Gatuadress 1
  Stora vägen 96
 • Postadress
  360 52 Kosta
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  Sommaröppet - alla dagar 10:00 - 16:00 (fram till 4 augusti). 5 augusti - stängt. Från och med 6 augusti: Måndag - fredag 10:00-17:00, Helger & Nationella helgdagar 10:00-16:00

Avstånd

 • Sevärdhet
  Kosta 0,4 km

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Kosta Bed

Avstånd: 639 meter
Välkommen till Kosta Beds trevliga ferielägenheter i Kosta. I varje lägenhet finns det två rum och kök ( 53 kvm) TV med satellitkanaler och trevligt uteplats. Lägenheterna är centralt belägna, i väldigt lugn och naturlig miljö med närhet till Kosta glasbruk (400m), Kostabadet (100m), och affären.
Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 12,7 km
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.
Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 2 km
Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden.