Prova på glasblåsning på Kosta Glascenter

Adress: Stora vägen 96 , 360 52 Kosta Visa karta

Adress: Stora vägen 96 , 360 52 Kosta

Kosta Glascenter erbjuder prova på aktiviteter i hyttan. Du kan välja på att blåsa ett glas, en skål eller varför inte båda två?

Hur enkelt är det egentligen att hantera den sirapsliknande massan på pipan? På Kosta Glascenter kan du prova på att bli glasblåsare för en stund. Du kan välja på att göra din egen glaskula, dricksglas eller skål.

Tillsammans med en glasblåsare får du forma den gyllene glasmassan och se ditt mästerverk växa fram. Känn värmen från glaset och bemästra skickligheten att hantera glasmassan – ett minne för livet.

- Tillverkade produkter kan avhämtas dagen efter eller om ni vill ha dem hemskickade till en kostnad av 200 kr.

Mellan den 7 juli till 4 augusti kommer all verksamhet att vara inne på stora glashyttan i Kosta. Verksamheten har öppet dagligen mellan 10-16 för visning och prova på glasblåsning.
Du bokar prova på via mail: lars@kostaglascenter.se eller mobil 0706846191.

Visa mer

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Tågstation
  Hovmanstorp C
  Lessebo C
 • Flygplats
  Kalmar Airport
  Småland Airport, Växjö
 • Turistinformation
  Nybro Turistbyrå
  Emmaboda Turistbyrå
 • Golfbana
  Emmaboda GK
  Nybro GK
 • Sevärdhet
  Glasrikets Älgpark
  Granhults Kyrka
 • Shopping
  Bsweden Belysningsbolaget
  Emmaboda Centrumhandel

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 228 meter
Kosta Boda Art Hotel är hotellet som exploderar i färg, form och njutning. Ett unikt designhotell, inrett av Kosta Bodas formgivare och en hyllning till svensk glaskonst.
Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 2 km
Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden.
Vandrarhem och grupplogi

Kosta Bed

Avstånd: 639 meter
Välkommen till Kosta Beds trevliga ferielägenheter i Kosta. I varje lägenhet finns det två rum och kök ( 53 kvm) TV med satellitkanaler och trevligt uteplats. Lägenheterna är centralt belägna, i väldigt lugn och naturlig miljö med närhet till Kosta glasbruk (400m), Kostabadet (100m), och affären.