Glasbyn Målerås

Visa karta

Glasbyn Målerås hälsar dig välkommen att uppleva känslan i en genuin bruksort. Målerås ligger i Nybro kommun, omkring 30 kilometer nordväst om Nybro, vid riksväg 31. I Målerås finns möjligheter såväl till shopping som upplevelser av olika slag.

Målerås är en genuin bruksort där glasframställningen stått i centrum under drygt etthundra år. Som mest har orten haft 600 invånare (1950-talet). I dag (2012) har samhället omkring 250 invånare.

Målerås är känt för sin speciella anda, och den sammanhållning som befolkningen visat prov på i svåra stunder. Så har till exmpel lokalbefolkningen lyckats rädda, och driva vidare, både industrier och serviceinrättningar genom kollektiva insatser och okonventionella lösningar. Målerås har också, som en av få mindre orter, fortfarande en egen musikkår. Målerås Musikkår grundades 1933. Sedan många år har samhället även en sångkör (blandad kör) som regelbundet framträder såväl i Målerås som i grannskapet.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Bed & Breakfast

Målerås Bed & Breakfast, SVIF

Avstånd: 1 km
Målerås Vandrarhem erbjuder även Bed & Breakfast med boende i dubbelrum där de bekväma sängarna är bäddade både frukost och städning ingår i priset.
Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 13,7 km
Kosta Boda Art Hotel – inte likt något annat du tidigare sett. Färgstarka glaspjäser gnistrar på den belysta hotellfasaden, hotellbarens vågformade glasväggar ger färgskiftningar som varierar med dagsljuset, och du befinner dig mitt i en magisk föreställning som får liv framför dina ögon. Vart du än går i hotellet möts du av dekorationer, installationer och överraskningar gjorda av glas i alla färger och former. Du kan bo i ett rum formgivet och färgsatt av en känd glaskonstnär. Här skapar vi era upplevelser i miljöer som aldrig lämnar era sinnen.
Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 1 km
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.