Uppvidinge Biodlarmuseum

Adress: Måleråsvägen , 360 76 Älghult Visa karta

Adress: Måleråsvägen , 360 76 Älghult

Utställningar från 1500-talet & ända fram till dagens moderna biodling. Butik med honung & hantverk. Ingår i Uppvidinge biodlarförening som är anknuten till SBR.

Nordens första biodlarmuseum finns i Älghult - museet tar besökaren med på en historisk resa från 1500-talet till modern biodling.

I ett av rummen kan man studera binas aktivitet på nära håll via en genomskinlig bikupa. I gallerian kan du som besökare smaka och köpa medlemmarnas honung.

Museet är säsongsöppet om sommaren, se hemsidan för exakta öppettider. Det är även möjligt att få en guidade visningar under övriga tider på året. Mejla eller ring.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 10,3 km
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.
Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 20,7 km
Kosta Boda Art Hotel – inte likt något annat du tidigare sett. Färgstarka glaspjäser gnistrar på den belysta hotellfasaden, hotellbarens vågformade glasväggar ger färgskiftningar som varierar med dagsljuset, och du befinner dig mitt i en magisk föreställning som får liv framför dina ögon. Vart du än går i hotellet möts du av dekorationer, installationer och överraskningar gjorda av glas i alla färger och former. Du kan bo i ett rum formgivet och färgsatt av en känd glaskonstnär. Här skapar vi era upplevelser i miljöer som aldrig lämnar era sinnen.
Bed & Breakfast

Målerås Bed & Breakfast, SVIF

Avstånd: 10,3 km
Målerås Vandrarhem erbjuder även Bed & Breakfast med boende i dubbelrum där de bekväma sängarna är bäddade både frukost och städning ingår i priset.