Svartbäcksmåla aktivitetsområde

Visa karta

Aktivitetsområde i Nybro med både löparslingor, vandringsleder, mountainbikesleder, utegym samt naturlekplats.

Motionsspår som på vintern blir fina längdspår, en slalombacke som sommartid utmanar till backträning uppför. Året runt är friluftsområdet Svartbäcksmåla ett populärt utflyktsmål för den som trivs i naturen – för att träna eller för att ta en lugn promenad. De uppmarkerade lederna skapar sommartid möjlighet till vandring och löpning. På området finns också ett utegym för styrketräning och för barnen finns en häftig äventyrsbana.

Naturreservatet är ett intressant natur- och kulturområde, med spår från istiden så väl som från tjärdalar och kolmilor.

Vintertid: Konstsnöbesprutad slalombacke med tre nedfarter, konstsnöbesprutade & spårade längdåkningsspår samt en stor pulkabacke. Värmestuga, grillplats och möjlighet att hyra slalomutrustning. Nybro ski och Nybro slalomklubb bedriver vinteraktiviteterna.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Villa Nostalgia, rum och vandrarhem

Avstånd: 3,2 km
Välkomna till Villa Nostalgia, rum och vandrarhem! Centralt beläget i Nybro med bara 200 meter till Nybro Torg, buss- och tågstation.
Bed & Breakfast

Ödevata Gårdshotell

Avstånd: 18 km
Ödevata Gårdshotell ligger i otroligt vackert och naturskönt vid sjön Ödevaten. Här hittar du bra boende och goda förutsättningar till naturaktiviteter såsom fiske, vandring, bad mm
Vandrarhem och grupplogi

Moshults Vandrarhem

Avstånd: 29,1 km
Bo och ät på Moshults Vandrarhem och Pensionat Emmaboda En pärla mitt i Småländska Glasriket och Vilhelm Mobergs födelsebygd Hitta lugnet bland skogar och hagar Mitt emellan Växjö, Kalmar och Karlskrona