Svarta banan

Datum: Lördag 26 maj 2018 - söndag 27 maj 2018

Svarta banan är ett synnerligen adrenalin stingt äventyr för den som vill ha det där extra. Man registerar sig på toppen i vår Base Camp och där får man också all utrustning.

Svarta banan är ett synnerligen adrenalin stingt äventyr för den som vill ha det där extra. Man registerar sig på toppen i vår Base Camp och där får man också all utrustning. Vi startar med en 25 meter lång promenad över hängbron på 17 meters höjd för att komma till torn ett där man zippar ut till torn nummer två. Därefter blir det en av banans höjdpunkter, ett fall på 24 meter i 70 km/h med en sträcka på 370 meter.

Sedan ytterligare ett torn fram till start tornet över Sågebäcksravinen. Här är höjden 52 meter och linans längd 242 meter över ravinen. Vi kommer fram till 300 åriga trädet som också är vår gamla startplats för Grön - Blåa banan. Vi börjar från marken och zippar ut till ett torn. Därefter tillbaka över ravinen på 20 meters höjd. Vi zippar över Sågebäcken som flera tider om året har ett vilt strömmande vatten. Vi kommer in i en bergvägg och här tar ett berghängt trappstegssystem med 102 steg vid med 18 meters stigning upp till ett annat torn. Från detta torn till en station byggd i en kraftig påle med 388 meter ziplina till Tower Rosenborg. Från Tower Rosenborg till torn 7 där vi har vad vi kallar Happy Ending för Svarta och Kamikaze-banan.

Detta äventyr passar alla riktigt modiga och tar ca 2,5 - 3 timmar i full grupp om 8 personer. Totalt 10 stationer och 1684 meter lina. Alla åkare tilldelas också en svart huvud strumpa som tillika är en säkerhetsdetalj för att undvika att eventuellt långt hår på åkaren skall fasta i linhjulet vid åkning. Denna strumpa med vår logotyp blir dessutom något av en statussymbol för dem som åker banan. Dessa strumpor finns inte att köpa utan är reserverat för dem som visar modet att åka Svarta banan.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Totalt pris
Tillgänglig den: 27-05-2018