BAL Studio Glassliperi

Adress: Villavägen 17 Björkshult, 579 93 GRÖNSKÅRA Visa karta

Adress: Villavägen 17 Björkshult, 579 93 GRÖNSKÅRA

Berth- Arne Lundgren, designar och slipar allt själv. Råglas till hans alster görs oftast ute på någon studiohytta för att sen i sliperiet forma det efter egna idéer.

Hans alster består oftast av massivt glas som har färg i sig eller är helt transparenta. Dekorsättet är oftast facettslipning, men även andra typer av dekorering används.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 31,8 km
Kosta Boda Art Hotel – inte likt något annat du tidigare sett. Färgstarka glaspjäser gnistrar på den belysta hotellfasaden, hotellbarens vågformade glasväggar ger färgskiftningar som varierar med dagsljuset, och du befinner dig mitt i en magisk föreställning som får liv framför dina ögon. Vart du än går i hotellet möts du av dekorationer, installationer och överraskningar gjorda av glas i alla färger och former. Du kan bo i ett rum formgivet och färgsatt av en känd glaskonstnär. Här skapar vi era upplevelser i miljöer som aldrig lämnar era sinnen.
Vandrarhem och grupplogi

Orrefors, STF Vandrarhem

Avstånd: 27 km
Stugor Orrefors stugby består av 15 hemtrevliga stugor. Dessa ligger i ett skogsområde, alldeles utanför samhället, och bara några meter från kvarndammen. Mitt i naturen men ändå med tillgång till alla faciliteter som behövs för en avkopplande, bekväm fritid.
Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 20,4 km
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.