Bruno Mathssons Glashus

Adress: Holsteins väg 28, 360 52 Kosta Visa karta

Adress: Holsteins väg 28, 360 52 Kosta

Bruno Mathsson är känd som en av Sverige främsta möbelskapare. Men Bruno Mathsson satte också starka spår inom arkitekturen och Glashusen i Kosta är ett av de främsta exemplen på detta.

Glashuset ligger på Holsteins väg i Kosta. Huset består av 5 lägenheter varav en visningslägenhet, en konfenferenslägenhet och tre lägenheter som hyrs ut. Här har gästerna chansen att ta en nostalgitripp och bo i en härlig 50-60-tals miljö med allt vad det innebär.

Huset byggdes 1955 av Kosta Glasbruk som bostäder till brukets tjänstemän. Arkitekt var den kända möbelskaparen Bruno Mathsson som inspirerades av både amerikansk och japansk arkitektur. Hall, vardagsrum och kök har genomgående mosaikgolv och hela badrummet är också mosaikinklätt. Vart och ett av de fem radhusen har sitt eget färgtema. Det faktum att det fanns kylskåp, bad, toalett och golvvärme hörde inte till vanligheterna vid den här tiden och gjorde husen oerhört moderna.

Visningar bokas genom Kosta turistbyrå tfn 0478-50705.

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    0046 478 125 00
  • Gatuadress 1
    Holsteins väg 28
  • Postadress
    360 52 Kosta

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Kosta Bed

Avstånd: 1,6 km
Välkommen till Kosta Beds trevliga ferielägenheter i Kosta. I varje lägenhet finns det två rum och kök ( 53 kvm) TV med satellitkanaler och trevligt uteplats. Lägenheterna är centralt belägna, i väldigt lugn och naturlig miljö med närhet till Kosta glasbruk (400m), Kostabadet (100m), och affären.
Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 1,2 km
Kosta Boda Art Hotel är hotellet som exploderar i färg, form och njutning. Ett unikt designhotell, inrett av Kosta Bodas formgivare och en hyllning till svensk glaskonst.
Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 3 km
Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden.