Hyttsill i Pukeberg

Adress: Pukebergarnas väg, 382 34 Nybro Datum: Fredag 21 jul 2017 - fredag 18 aug 2017 Visa karta

Adress: Pukebergarnas väg, 382 34 Nybro

Välkommen till Pukebergs Glasbruk i Nybro där vi i en genuin bruksmiljö erbjuder hyttsill. Vi börjar kvällen med en välkomstdrink i ett glas som gästerna får behålla och under kvällen prova att gravera på. Maten består av småländsk traditionell mat.

Maten består av stekta isterband, fläsk, saltsill tillagad med lök och grädde, bakad potatis med aromsmör, smör och bröd, till detta ingår en lättdryck (lättöl/vatten/läsk) vi har fullständiga rättigheter med bar så det går även bra att köpa starköl, snaps o s v.

Till maten är det trubadurunderhållning med mycket traditionella småländska och svenska sånger, trubaduren spelar och sjunger även till ostkakan så under kvällen beroende på gästerna, nationalitet, ålder, önskemål kan musikstilen förändras. Efter maten är det paus med glasblåsning då vår mästare visar hur man arbetar med den glödande flytande massan, varefter alla som vill får prova på att blåsa glas. Under pausen har man även möjlighet att gravera på glaset som man fick välkomstdrinken i. Shopen har också öppet med 10% rabatt. Kvällen avslutas med småländsk ostkaka med sylt och grädde, kaffe eller te och trubadurunderhållning till detta.

Pukebergarnas väg 24
38234 Nybrå
0481-16900

Show more

Boka nu - välj startdatum och produkt

Totalt pris

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    0046 481 16900
  • Gatuadress 1
    Pukebergarnas väg
  • Postadress
    382 34 Nybro
  • E-post

Närliggande boenden

Bed & Breakfast

Ödevata Gårdshotell

Avstånd: 19,7 km
Ödevata Gårdshotell ligger i otroligt vackert och naturskönt vid sjön Ödevaten. Här hittar du bra boende och goda förutsättningar till naturaktiviteter såsom fiske, vandring, bad mm
Vandrarhem och grupplogi

Orrefors, STF Vandrarhem

Avstånd: 16,2 km
Stugor Orrefors stugby består av 15 hemtrevliga stugor. Dessa ligger i ett skogsområde, alldeles utanför samhället, och bara några meter från kvarndammen. Mitt i naturen men ändå med tillgång till alla faciliteter som behövs för en avkopplande, bekväm fritid.
Stugor och stugbyar

Granås Gård

Avstånd: 5,4 km
Granås Gård ligger naturskönt på landet och är omgärdad av stora ekar med flera hundra år på nacken. Gården har tre hus för uthyrning som ligger avskilt och barnvänligt med naturen in på husknuten.