Kosta Glasbruk

Adress: Stora Vägen 91 , 360 52 KOSTA Visa karta

Adress: Stora Vägen 91 , 360 52 KOSTA

Att stå bredvid ugnarna i Kosta och se glaset ta form är ett skådespel. Ett stycke drama som spelats upp alltsedan den första ugnen togs i bruk 1742. Sedan dess har glasblåsarna bemästrat den flytande glasmassan och förfinat hantverket från generation till generation. Idag har alla besökare möjlighet att bevittna detta skådespel.

Vi rekommenderar att du börjar ditt besök längst in på bruksgården vid skylten "Hytta". Stig in till glasarbetarna och produktionen i den största manuella hyttan i Sverige. Närheten till hantverket är slående. Sommartid är det dagliga guidningar i hyttan.

Tvärs över gården ligger Kosta Boda Art Gallery. Här ser ni samtida konstglas av Kosta Bodas konstnärer sida vid sida med brukets historiska glas. På området hittar man även Kosta Outlet Home som säljer bl.a. glas och heminredning samt Kosta Outlet som med sina 20.000 kvadratmeter shoppingyta erbjuder märkeskläder, skor, böcker, sportartiklar mm.

Sommaren 2009 invigdes dessutom spektakulära Kosta Boda Art Hotel, en världsunik hotellupplevelse i glasets tecken mitt i Kosta. Ta gärna något att äta eller dricka i den unika glasbaren.

Show more

Om denna aktivitet

  • Gatuadress 1
    Stora Vägen 91
  • Postadress
    360 52 KOSTA
  • Webbsida
  • Öppettider
    www.glasriket.se/oppettider

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Kosta Bed

Avstånd: 668 meter
Välkommen till Kosta Beds trevliga ferielägenheter i Kosta. I varje lägenhet finns det två rum och kök ( 53 kvm) TV med satellitkanaler och trevligt uteplats. Lägenheterna är centralt belägna, i väldigt lugn och naturlig miljö med närhet till Kosta glasbruk (400m), Kostabadet (100m), och affären.
Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 289 meter
Kosta Boda Art Hotel – inte likt något annat du tidigare sett. Färgstarka glaspjäser gnistrar på den belysta hotellfasaden, hotellbarens vågformade glasväggar ger färgskiftningar som varierar med dagsljuset, och du befinner dig mitt i en magisk föreställning som får liv framför dina ögon. Vart du än går i hotellet möts du av dekorationer, installationer och överraskningar gjorda av glas i alla färger och former. Du kan bo i ett rum formgivet och färgsatt av en känd glaskonstnär. Här skapar vi era upplevelser i miljöer som aldrig lämnar era sinnen.
Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 2 km
Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden.