Strömfiske i Alsterån

Adress: Vidinge Gård, Svartshult , 360 76 Älghult Visa karta

Adress: Vidinge Gård, Svartshult , 360 76 Älghult

Strömfiske Alsterån är en drygt 15 km lång fantastisk sträcka längs Alsterån, till stor del genom riktig vildmark utan trängsel. Ambitionen är att vara ett av Sveriges bästa öringvatten.

Sträckan erbjuder naturligt sektioner med lugnare partier där även nybörjare eller till och med rullstolsbundna har en möjlighet att prova fiskelyckan. Även Flug- och spinnfiskare är välkomna. Vissa zoner är begränsade till enbart hullinglöst C&R (Catch and Release) flugfiske.

I Höneströmsdammen, mitt på sträckan, finns även båt för uthyrning.
Fiskekort, information och och hyra av båt finns på Fiskecenter på Vidinge Gård, där det även finns boende och restaurang.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 21,2 km
Kosta Boda Art Hotel – inte likt något annat du tidigare sett. Färgstarka glaspjäser gnistrar på den belysta hotellfasaden, hotellbarens vågformade glasväggar ger färgskiftningar som varierar med dagsljuset, och du befinner dig mitt i en magisk föreställning som får liv framför dina ögon. Vart du än går i hotellet möts du av dekorationer, installationer och överraskningar gjorda av glas i alla färger och former. Du kan bo i ett rum formgivet och färgsatt av en känd glaskonstnär. Här skapar vi era upplevelser i miljöer som aldrig lämnar era sinnen.
Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 10,5 km
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.
Bed & Breakfast

Målerås Bed & Breakfast, SVIF

Avstånd: 10,5 km
Målerås Vandrarhem erbjuder även Bed & Breakfast med boende i dubbelrum där de bekväma sängarna är bäddade både frukost och städning ingår i priset.