Kosta Boda Art Hotel

Adress: Stora vägen 75, 365 43 KOSTA  visa karta
Område: Glasriket
Gästbetyg: 100% (67 av 67 rekommenderar) (3 recensioner)

Hotell och pensionat | Kosta Boda Art Hotel är hotellet som exploderar i färg, form och njutning. Ett unikt designhotell, inrett av Kosta Bodas formgivare och en hyllning till svensk glaskonst.

Kosta Boda Art Hotel - glasdesign och upplevelser för alla sinnen
Kosta Boda Art Hotel är ett färgsprakande designhotell, inrett av Kosta Bodas formgivare och en hyllning till svensk glaskonst. Här löper glaset som en röd tråd från inredningen, varje rum unikt inrett, ända till hotellets spa där du kan ta en simtur i en utsmyckad pool och beundra konstverk i en utställning – under vattnet! Prova gärna spats prisbelönta signumbehandling där du får en lyxig massage med uppvärmt glas.
Vi förvaltar ett arv sedan 1742
Kosta Boda Art Hotel slog upp portarna 2009. Egentligen börjande vår resa 1742 när Kosta grundlades av två av Karl XII:s generaler, Koskull och staël von Holstein.
Hotellet är ett levande showroom för glaset allt du ser är till salu. Många av våra gäster kommer hit för glaset, konsten och historien men även för vårt prisbelönta spaavdelning. Den småländska gästfriheten och den personliga servicen är viktig för oss, och vi gör helheten till en upplevelse.
Kosta Boda Art Hotel finner ni mitt i Glasriket, Småland. I anslutning till Kosta glasbruk och Kosta Varumärkes Outlet. Här blandas upplevelser med rekreation och shopping allt i en miljö som andas glaskonst och design. Inom nära räckhåll finner ni flera glasbruk samt större städer som Växjö och Kalmar samt Öland.

”Totalupplevelsen mycket bra. Den unga kvinna som serverade oss och som nyligen blivit klar med sin utbildning till kock och servitris får högsta betyg. Vi tog del av en receptbok som fanns på rummet och som kunde köpas i receptionen. Mycket elegant och inspirerande att titta på men att läsa svart text på glänsande m...”

Rekommenderad av Iréne Kastanius
Sverige Sverige (sön 05 aug 2018)

”Så härligt för själen och hjärtat och alla fantastiska skapelser, fantastisk mat samt en underbar spa avd. Återvänder igen för en ny rumsupplevelse med ny rumsdesigner.”

Rekommenderad av Anonym
Sverige Sverige (tor 02 aug 2018)

Gästbetyg 100%

(67 av 67 rekommenderar)
Totalupplevelse 4,8 av 5
Standard på hotellet/rummet 4,7 av 5
Faciliteter (kök, dusch etc) 4,6 av 5
Städning 4,7 av 5
Prisvärt 4,3 av 5
Service 4,6 av 5
Frukost 4,8 av 5

Faciliteter och service

 • Antal våningar: 2 Antal rum: 102 Antal bäddar: 204 Antal konferensrum: 6
 • Hiss Rumservice Tvättservice Värdeförvaring
 • Bastu Cykel Cykeluthyrning Fiske Gym Inomhuspool Minigolf Spa Utomhuspool
 • Byggår 2009 Senaste renovering 2016
 • Mat & Dryck på plats
  Bar Frukost
 • Parkering
  Parkeringsplats
 • Speciella behov
  Handikappvänligt Rökfria rum

Bra att veta

 • Incheckning (tidigast)
  15:00 - 22:00
 • Utcheckning (senast)
  07:00 - 11:00

Jämför "Kosta Boda Art Hotel" med liknande boenden

Kosta Bed

Välkommen till Kosta Beds trevliga ferielägenheter i Kosta. I varje lägenhet finns det två rum och kök ( 53 kvm) TV med satellitkanaler och trevligt uteplats. Lägenheterna är centralt belägna, i väldigt lugn och naturlig miljö med närhet till Kosta glasbruk (400m), Kostabadet (100m), och affären.

Kosta Lodge

Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden.

Målerås Vandrarhem, SVIF

Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.

I närheten av


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

AB Glasriket
+ (46) 481-452 15
info@glasriket.se

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

AB Glasriket
+ (46) 481-452 15
info@glasriket.se