Jubileumsfirande på nationaldagen

Område: Glasriket
Arena/Plats: Kosta
Kategori: Evenemang, Glasupplevelser, Utställningar
Datum: Tisdag 6 jun 2017

Den första ugnen tändes i Kosta den 26 juli för 275 år sedan. Detta jubileum skall firas stort och det blir ett festligt 2017.

Berättelsen om Kosta börjar 1742, för drygt 250 år sedan. Två av Karl XII:s drabanter, uppskattade för sina insatser i krigen förlänades var sin landshövdingpost, den ene i Växjö och den andre i Kalmar. Dessa två grundade - på uppdrag av kung Fredrik I - år 1742 glasbruket Kosta.


JUBILEUMSFIRANDE PÅ NATIONALDAGEN
- Artister, nationalsången, glasshow, specialerbjudanden, mat och dryck firar in Kosta 275 år och Sveriges Nationaldag den 6:e juni.

Firandet tar inte slut där. Under året arrangeras en rad olika utställningar. Man vill hylla sitt ursprung och hantverket med nytt konstglas, nya formgivare och med jubileumsutgåvor av designklassiker. Det blir festligheter och färgsprakande utställningar världen över för att hedra kulturarvet.

För mer information om hur du kan ta del av firandet, se länk till hemsidan.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
6 Jun
Tisdag 6 jun 2017 00:00 - 01:00 Kosta

Kontaktinformation

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 216 meter
Kosta Boda Art Hotel – inte likt något annat du tidigare sett. Färgstarka glaspjäser gnistrar på den belysta hotellfasaden, hotellbarens vågformade glasväggar ger färgskiftningar som varierar med dagsljuset, och du befinner dig mitt i en magisk föreställning som får liv framför dina ögon. Vart du än går i hotellet möts du av dekorationer, installationer och överraskningar gjorda av glas i alla färger och former. Du kan bo i ett rum formgivet och färgsatt av en känd glaskonstnär. Här skapar vi era upplevelser i miljöer som aldrig lämnar era sinnen.
Lägenheter och rum

Kosta Bed

Avstånd: 620 meter
Välkommen till Kosta Beds trevliga ferielägenheter i Kosta. I varje lägenhet finns det två rum och kök ( 53 kvm) TV med satellitkanaler och trevligt uteplats. Lägenheterna är centralt belägna, i väldigt lugn och naturlig miljö med närhet till Kosta glasbruk (400m), Kostabadet (100m), och affären.
Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 2 km
Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden.