Målerås glasbruk

Adress: Mackamålavägen 7, 382 76 Målerås Visa karta

Adress: Mackamålavägen 7, 382 76 Målerås

Ett besök på Målerås glasbruk har mycket att erbjuda. I shopen hittar du massor av fina kristallföremål till fabrikspriser. Alldeles intill shopen ligger den omtalade utställningen med fantastiskt konstglas signerat brukets formgivare. På bruket finns även en restaurang och café med utsikt över glasproduktionen.

 

Målerås glasbruk är Sveriges största privatägda glasbruk. Brukets huvudsakliga formgivare, Mats Jonasson är född och uppvuxen på orten och är även den största ägaren. Det har funnits glasbruk i Målerås sedan 1890 då det tillverkades fönsterglas. Idag produceras huvudsakligen konst- och prydnadsglas som främst är slipat, målat och graverat. Djurrelieferna från Målerås är kända över hela världen.

I utställningshallen hittar du både gamla graverade mästerverk och de allra senaste kreationerna. På bruket finns även en butik där du handlar glas till fabrikspriser.

På bruket finns en lunchrestaurang och café med utsikt direkt över arbetet i hyttan. Hyttan har öppet året runt och här både blåser och gjuter de glas. Sommartid arrangeras visningar. Det finns även möjlighet att se på när glaset slipas och graveras. I Målerås serveras också den traditionella hyttsillen.

För de lite yngre besökarna finns det en spelapp att ladda ner till telefonen. I appen får barnen i uppgift att hjälpa Ebba och Ture att tillverka en vas som ska ersätta den som brukspatronens katt har vält i golvet. Utanför bruket kommer det under försommaren 2018 invigas en lekplats med klätter- och balansredskap samt en lekhytta där barnen själva kan leka glasblåsare.

För besökare erbjuds också möjligheten att själv prova på glasblåsning.

Visa mer

Om denna aktivitet

Telefonnummer
0046 481 314 00
Gatuadress 1
Mackamålavägen 7
Postadress
382 76 Målerås
Öppettider
http://www.glasriket.se/sv/oppettider

Närliggande boenden

Bed & Breakfast

Målerås Bed & Breakfast, SVIF

Avstånd: 405 meter
Målerås Vandrarhem erbjuder även Bed & Breakfast med boende i dubbelrum där de bekväma sängarna är bäddade både frukost och städning ingår i priset.
Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 405 meter
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.
Hotell och pensionat

Vidinge Gård - Pensionat

Avstånd: 9,7 km
Vidinge Gård ligger mitt i glasriket i natursköna småland, 2 km utanför Älghult. Här bor man på landet, omgiven av skog och grusvägar, hagar med betande djur och nära till skog, fiske och fina naturreservat
Build: 2021-06-14 17:38:03, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6370.cbischannel-5.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails