Orrefors Park

Adress: Bruksområdet 1, 380 40 Orrefors Visa karta

Adress: Bruksområdet 1, 380 40 Orrefors

I Orrefors Park kan du njuta av Sveriges första utomhusglashytta.

imponeras av det historiska glaset i Orrefors museum, shoppa glas och design i Art shop gallery, besök intressanta utställningar i utställningshallen, lyssna till stångjärnshammarens slag i en av Sveriges äldsta Hammarsmedjor, fika eller äta en bit grillad mat ur det Småländska skafferiet i caféet.

Njut av den anrika Disponentsvillan med sina flyglar, uppleva den charmiga Trädgårdsvillan, allt vackert beläget i den unika och historiska bruksmiljön i Orrefors, vid Bruksdammen.
Här finns också Sveriges första phytopark – en park med phytoväxter som renar jord, luft och vatten – ett unikt samarbete med Linnéuniversitetet.

I Orrefors park har du möjlighet att testa på glasblåsning, gammal som ung.

Du kan få göra något av följande:
- Trollspö (blompinne), 180 kr.
- Skulptur, 200 kr. (barn under 11 år)
Lägsta åldern för barn är 5 år.
- Skulptur, 350 kr. (vuxen)
- Trädgårdskula, 400 kr.
- Vas/glas (”Blås som en mästare"), 700 kr.

Om man vill kan man ringa och boka på +46(0)735-358 358, drop- in om det inte finns andra bokningar. Allt glas hämtas dagen efter eller skickas mot avgift.

Visa mer

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Målerås Vandrarhem, SVIF

Avstånd: 13,5 km
Målerås vandrarhem är det fina renoverade Målerås gamla Hotell ifrån 1890. Vi erbjuder fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Här finns möjlighet att hyra cykel, båt samt fiska i vårt eget vatten ca 2 km ifrån vandrarhemmet.
Vandrarhem och grupplogi

Villa Nostalgia, rum och vandrarhem

Avstånd: 14,7 km
Välkomna till Villa Nostalgia, rum och vandrarhem! Centralt beläget i Nybro med bara 200 meter till Nybro Torg, buss- och tågstation.
Bed & Breakfast

Målerås Bed & Breakfast, SVIF

Avstånd: 13,5 km
Målerås Vandrarhem erbjuder även Bed & Breakfast med boende i dubbelrum där de bekväma sängarna är bäddade både frukost och städning ingår i priset.