Transjö Hytta

Adress: Transjö, 36052 Kosta Visa karta

Adress: Transjö, 36052 Kosta

Transjö hytta ligger idylliskt precis intill Lyckebyån. Atmosfären i Transjö är härlig och omgivningarna sköna. Här finns inget café men ta gärna med picknick och njut av den småländska landsbygden när den är som bäst.

 

Hyttan är helt egenhändigt byggd utav de två mästarna Jan-Erik Ritzman och Sven-Åke Carlsson som sedan 25 år tillbaka huserar i Transjö. Här skapar de fantastiskt konstglas med stort konstnärligt innehåll. De kan låta fantasin flöda helt fritt, då de två mästarna bemästrar de flesta glastekniker på ett proffisionellt sätt.

Ritzman och Carlsson tar både emot glaselever på hemmaplan samtidigt som de även har rest runt i världen och undervisat på glasskolor i t.ex. Japan, USA och Swaziland.

I en del av en gammal lada har de byggt upp en glasshop med en liten utställningshall. Här kan du både handla andrahandssortering och förstklassiga unikat.

Visa mer

Om denna aktivitet

Telefonnummer
0046 478 50700
Gatuadress 1
Transjö
Postadress
36052 Kosta
Öppettider
www.glasriket.se/oppettider

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Kosta Lodge

Avstånd: 4,5 km
Välkommen till ett trevligt boende i Glasriket med ett attraktivt pris! Boka din smålandsupplevelse redan idag!
Hotell och pensionat

Kosta Boda Art Hotel

Avstånd: 6,3 km
Kosta Boda Art Hotel är hotellet som exploderar i färg, form och njutning. Ett unikt designhotell, inrett av Kosta Bodas formgivare och en hyllning till svensk glaskonst.
Hotell och pensionat

Grimsnäs Herrgård

Avstånd: 14,9 km
Grimsnäs Herrgård ligger inbäddad i vacker ekskog mitt i Småland, Glasriket och Vilhelm Mobergs utvandrarbygd. Här bor du behagligt och ombonat i lantlig, naturskön och avstressande miljö
Build: 2021-05-05 20:01:38, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6370.cbischannel-5.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails